fbpx

De 6 meest gemaakte fouten door vastgoed investeerders

Of je nu een ervaren of beginnende investeerder bent, fouten worden nog steeds gemaakt. Het verschil is alleen dat de een kleine fouten maakt en de ander grote fouten die vaak ook veel geld kosten.

Vandaag willen we een aantal van de meest gemaakte fouten in 2024 met jou delen, zodat jij ervan kan leren.

 

#1 Met emotie aankopen

Vooral beginnende investeerders willen vaak met emotie aankopen. Ze willen per se in een bepaalde plaats, land of bepaald gebouw aankopen omdat ze daar een goed gevoel bij hebben. Natuurlijk is het veel leuker om tegen anderen te kunnen vertellen dat je een woning in Spanje hebt of dat prachtige monumentaal gebouw midden in het centrum. Maar vergeet niet dat we investeren om er een extra inkomen mee te verdienen en niet om jouw ego te strelen.

 

#2 Overbieden

Hoelang het ook duurt om een geschikte pand te vinden die rendabel is. Ga nooit overbieden! Wanneer je di wel doet, dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Waarom zou je voor nadere dingen wel even verder kijken online of dat het niet goedkoper kan en betaal je voor een pand wel teveel? En dat terwijl dit niet hoeft. Het doel is om juist minder te betalen, zodat je direct geld overhoudt voor je volgende aankoop. 

 

#3 Geen goed marktonderzoek doen

Voordat je gaat aankopen is een goed marktonderzoek erg belangrijk. Hiermee onderzoek je namelijk niet alleen wat een pand waard is en voor hoeveel je het kan verhuren, maar ook welke regels er zijn. Zo kan er in een bepaald gebied een zelfbewoningsplicht gelden. Wanneer je hier dan een pand aankoopt en wilt verhuren, dan is dit niet mogelijk. Dat zou dan betekenen dat je deze niet kan verhuren en je dus een miskoop hebt gedaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat kan door een goed marktonderzoek uit te voeren.

 

#4 Niet investeren in kennis

Veel mensen denken dat ze het wel alleen kunnen uitzoeken. Dit klopt ook, maar dit gaat je erg veel tijd kosten. Er is heel veel informatie online te vinden, maar welke informatie bij jou toepasbaar is, dat is wat lastiger te bepalen. Je gaat wel naar school om dingen te leren en bent hiervoor bereidt om te betalen, waarom dan ook niet voor kennis over vastgoed? Als iemand jou de shortcut kan geven, wat jou tijd en geld bespaart, dan is dit het toch waard?

 

#5 Leren van fouten

Fouten maken we allemaal, dat is menselijk. Ook wij maken regelmatig nog fouten. Alleen het verschil is dat wij het niet als fouten zien maar als leermomenten. En als je het zo bekijkt en er daadwerkelijk ook het leermoment uit haalt, dan kan jou dat verder brengen. En zorg er dan ook voor dat je die fout niet nogmaals maakt. Bekijk eenzelfde situatie de volgende keer op een andere manier en zorg ook dat je anders handelt. Wellicht zal je nogmaals een fout maken maar deze keer zal het dan een andere fout zijn en niet diezelfde.

 

#6 Gebruik de rekentools

Als investeerder wil je natuurlijk verdienen op je investering. Dat je niet goed kunt rekenen is geen excuus om een slechte aankoop te doen. Gebruik de rekentools die overal beschikbaar zijn om uit te rekenen wat je hypotheeklasten zijn en wat je overhoudt op jouw investering. Een aantal van deze rekentools delen we ook in De Online Vastgoed Cursus – inclusief onze eigen tools. 

 

 

 

Benieuwd naar jouw persoonlijke mogelijkheden? Plan een gratis gesprek in met ons! Klik hier om dit meteen te doen.

 

Check de waarde van jouw woning!

Luister ook naar onze podcast!

OVER ONS

Wij zijn Chantalle en Marijn en vormen samen IBA Coaching.

Op 30 jarige leeftijd zijn wij financieel vrij geworden door slim te investeren in vastgoed. In 2009 kwamen voor het eerst in aanraking met het verhuren tijdens onze backpack reis door Australië. Sinds 2015 zijn we zelf actief en ondertussen hebben we meerdere panden in zowel Nederland als in het buitenland en hebben zowel turn-key, nieuwbouwprojecten en verbouwingen gerealiseerd. 

Algemene Gegevens

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl