fbpx

Wat is een deal sourcer?

Als je in de wereld van vastgoed zit, dan ben je de laatste paar jaren vast de term ‘deal sourcer’ tegengekomen. 

Wijzelf zijn hier in 2018 in aanraking gekomen tijdens een seminar in de UK.

Wat is een deal sourcer?

Een deal sourcer biedt specifiek alleen beleggingspanden aan. Deze zal dus geen aanbod hebben waarin jijzelf kunt gaan wonen. Bij het aanbod worden bepaalde zaken uitgelicht, zoals de vraagprijs, geschatte waarde, geschatte huurinkomsten en geschatte BAR. 

Is een deal sourcer dan hetzelfde als een (aankoop)makelaar?

Nee dat niet. Er zitten verschillen in en ook tussen een aankoopmakelaar en een makelaar. 

Een Makelaar wordt vaak ingehuurd om een woning te verkopen. De regelt dan de foto’s, advertenties, bezichtigingen, onderhandelingen, koopovereenkomst en de sleuteloverdracht.

Een aankoopmakelaar kan je inhuren om jou te helpen bij het vinden van een privé woning. Hierbij gaat de makelaar, aan de hand van jouw criteria’s, op zoek. Meestal gebeurt dit online, dus wordt er alleen gekeken naar woningen die al aangeboden worden. Er wordt verder ook niet gekeken naar de waarde t.o.v. de vraagprijs of een eventueel rendement. 

Wat maakt iemand een goede deal sourcer?

Een goede deal sourcer gaat ook op zoek naar aanbod dat nog niet aangeboden is of niet voor een groter publiek. Hierbij moet je dus denken dat diegene contact heeft met bijvoorbeeld makelaars of investeerders en dat zij alleen toegang hebben tot het object. We noemen dit soort objecten ook wel ‘off market aanbod’. 

Verder onderzoekt een goede deal sourcer alles goed uit en gaat niet zomaar uit van basis informatie die hij van iemand heeft gehoord. 

En ook het onderhandelen of kijken naar het verbeteren van het rendement is iets wat een goede deal sourcer kan onderscheiden van anderen

Wat zijn de voordelen als ik zelf als deal sourcer aan de slag zou gaan?

  1. Je bent de hele dag met vastgoed bezig
  2. Je kennis over vastgoed is altijd up to date en groeit
  3. Je netwerk wordt groter waardoor dit jou later tijd bespaart om deals te vinden
  4. Je inkomen en vermogen groeit. Hierdoor kan je later zelf vastgoed aankopen.
  5. Je kunt de beste deals voor jezelf bewaren
  6. Het is ‘easy’ geld verdienen
  7. Je kunt je eigen tijd indelen. Niemand die bepaalt wanneer en hoeveel jij werkt.

 

Benieuwd of dit iets voor jou is? Klik dan hier om een gratis gesprek aan te vragen, dan gaan we naar jouw persoonlijke situatie kijken.

Ga zelf direct aan de slag als deal sourcer!

Bekijk ook de video!

OVER ONS

Wij zijn Chantalle en Marijn en vormen samen IBA Coaching.

Op 30 jarige leeftijd zijn wij financieel vrij geworden door slim te investeren in vastgoed. In 2009 kwamen voor het eerst in aanraking met het verhuren tijdens onze backpack reis door Australië. Sinds 2015 zijn we zelf actief en ondertussen hebben we meerdere panden in zowel Nederland als in het buitenland en hebben zowel turn-key, nieuwbouwprojecten en verbouwingen gerealiseerd. 

Algemene Gegevens

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl