fbpx

Investeren In Oostenrijk

Kerst 2020 hadden we besloten om te gaan investeren in een vakantiehuis in Oostenrijk. Wat begon als een tweede woning voor onszelf waar we altijd naartoe zouden kunnen gaan, ook bij een eventuele lockdown, is nu een serieus en interessante investering geworden. 

Na vele vertragingen, lijkt het eind deze maand toch eindelijk klaar te zijn. Natuurlijk delen we het eindresultaat en wat cijfers met jullie via ons youtube kanaal. Klik hier om jezelf te abonneren zodat je niks hoeft te missen!

 

Wat maakt Oostenrijk nou zo interessant?

We delen hieronder enkele feiten over het investeren in Oostenrijk:

 

Stabiele Huizenmarkt

Oostenrijk heeft één van de stabielste huizenmarkten. Zo zijn de huizenprijzen wel gestegen de afgelopen jaren, net als vrijwel overal, maar niet zo heftig. Dat is positief want dat betekent ook minder waardedaling. 

 

Zeer Gunstige Vermogensbelasting

Je betaalt in Oostenrijk tussen de 0,5% – 0,7% vermogensbelasting. Hierbij wordt eerst de waarde van een woning minus de hoogte van de hypotheek genomen. Over het restant betaal je belasting. 

 

Hoge Huurinkomsten

Omdat het een aantrekkelijk land is om zowel in de winter als in de zomer vakantie te vieren, liggen de huren gemiddeld een stuk hoger dan wanneer je bijvoorbeeld in Nederland een vakantiewoning verhuurt. Er zijn namelijk meerdere piekmomenten gedurende het jaar. Meer piekmomenten betekent vaker een hogere huurprijs.

 

Geen Erfbelasting

Wanneer jouw ouders, partner, echtgenoot, kinderen of kleinkinderen de woning erven, betalen ze geen erfbelasting (Erbschaftssteuer).

Voor ander erfgenamen, zoals broers/zussen, neven/nichten, geldt er geen vrijstelling.

Het tarief dat zij betalen is afhankelijk van o.a. de waarde van het pand, de relatie tussen de erflater en de regio waarin ze wonen. 

 

Zelf ook investeren in het buitenland?