fbpx

Op jullie verzoek hier een blog over vastgoed in Frankrijk.

Waarom zou je voor Frankrijk kiezen om te investeren in vastgoed? Er is namelijk zoveel keus. Hieronder delen we enkele feiten met jou:

 

Nummer 1

Frankrijk is allereerst het meest toeristische land ter wereld. Maar liefst 82,6 miljoen toeristen bezoeken Frankrijk! Genoeg potentiële huurders dus.

 

Vrijstelling vermogenbelasting

Frankrijk heeft bij een vermogen van 1,3 miljoen euro geen belasting. Pas bij een vermogen boven dit bedrag betaal je een progressief tarief. Dat betekent dat hoe hoger het vermogen, hoe meer belasting je betaald. Je kunt het vergelijken met de inkomstenbelasting in Nederland. Die is ook progressief. 

 

Vrijwel geen restricties en regels

In principe kan je alles in Frankrijk verhuren. Er zitten geen restricties of regels aan vast. Alleen in bepaalde steden zoals Straatsburg, Marseille en Lyon moet je eerst goedkeuring krijgen om een tweede woning aan te bieden voor seizoensverhuur.

 

Financieren

Het is mogelijk om vastgoed te financieren in Frankrijk als Nederlander. Je kunt dan maximaal een LTV van 70% krijgen, mits je aan bepaalde eisen voldoet.

 

Natuurlijk zijn er veel meer dingen om rekening mee te houden wanneer je in Frankrijk vastgoed gaat aankopen. Meer hierover behandelen we in de cursus Investeren In Het Buitenland. Hier delen we ook ons netwerkpartner die jou, in het Nederlands, kan begeleiden bij het aankopen en verhuren van een woning in Frankrijk.

Cursus Investeren In Het Buitenland