fbpx

Diegene die ons al langer kennen, of die ons boek hebben gelezen, weten dat wij al langer het verlangen hebben om in het buitenland te gaan wonen.

Het jaar High School Year dat Chantalle in Amerika had besteed en de twee jaar backpacken in Australië samen versterkte het verlangen.

 

Wat doen we hier eigenlijk?

Na onze zomertrip van bijna vier weken door Frankrijk en Spanje zaten we aan de keukentafel. Het gras was gemaaid, de boodschappen waren gedaan, de was lag gewassen en gestreken in de kast, alles was bijgewerkt. We vroegen ons af waarom we nu eigenlijk weer terug in Nederland waren. Waarom zijn we hier en niet ergens anders? Wat is de reden dat we niet in het buitenland zijn, we moeten hier niet zijn.

 

Toen hebben we besloten om naar het buitenland te gaan. Dat is leuk, maar waar ga je dan naartoe?

Australië was Marijn zijn grote wens, maar daar waren we het niet eens met het beleid dat ze voerden.

Mexico stond ook op het lijstje, maar daar waren we beiden nog nooit geweest en we vroegen ons af of we konden leven in een land dat niet zo westers was. 

Amerika stond bovenaan Chantalle haar lijstje, maar Marijn was nog niet overtuigd. Echter had hij wel wat voordelen gehoord (o.a. een zeer gunstig belastingstelsel in bepaalde staten) en stond er wel voor open. Maar wat zouden de kinderen hiervan vinden?

Om er zeker van te zijn dat Amerika het zou worden, besloten we om tijdens de Herfstvakantie samen met de kinderen die kant uit te gaan. Om te ontdekken of dit DE plaats zou worden. 

 

Het roer gaat om!

Tijdens de vakantie was de keuze snel gemaakt: hier willen we naartoe verhuizen. 

We hebben toen meteen alles in gang gezet. Één auto staat al te koop, ons privé woning staat te koop, ons stuk grond waarop we eigenlijk ons droomhuis zouden gaan bouwen in Nederland en een aantal bedrijven worden het komende jaar overgedragen. 

 

De voorbereidingen zijn dus al in volle gang, maar het zal nog wel tot eind 2023 duren voordat we daadwerkelijk die kant op kunnen gaan. Op dit moment zijn we bezig om het businessplan te maken voor de aanvraag van ons visum, want we gaan er als investeerders naartoe. Helaas zouden ze vastgoed investeerders niet goedkeuren, dus gaan we een compleet nieuw bedrijf daar opzetten. Wat dit is en hoe alles gaat verlopen delen we natuurlijk met jou, houd ons dus in de gaten!

 

Klik hier voor deel 2