fbpx

In November hebben we met het gezin besloten om te gaan emigreren. We zijn toen meteen alles in gang gaan zetten en hebben ook wat privé dingen te koop gezet zoals ons huis en één auto.

Nu blijkt echter dat onze plannen om in September al weg te gaan wat te ambitieus te zijn. De goedkeuring van het visum duurt namelijk zo’n 7 maanden nadat we deze hebben aangevraagd. Daarbijkomend is ook de aanvraag zelf iets uitgebreider dan we dachten. Dat is helemaal niet erg, alleen op het moment dat je huis is verkocht moet je toch weer even een extra plan bedenken. En laten we nu deze week de koopovereenkomst getekend hebben.

In de community delen we nog een leuke en goede tip!

We hebben meerdere opties wat te doen tussen augustus en begin 2024 (we verwachten in Januari te kunnen vertrekken want Kerst is toch wel fijn met de familie).

Optie 1: bij familie wonen.
Deze optie zou prima voor maximaal 1 maand zijn, maar uit ervaring weten we dat we ons eigen plekje met het gezin nodig hebben.

Optie 2: huren.
Hiermee gooi je letterlijk je geld in de prullenbak en voor een half jaar vinden we doodzonde. Wij verhuren liever 😉.

Optie 3: een ander huis kopen.
Wellicht lijkt deze optie een beetje vreemd aangezien we juist onze privébezittingen die niets opleveren gaan verkopen, maar er zit wel een logica achter. Als we nu iets terug kopen kunnen we ons kinderen een beetje stabiliteit geven, gooien we ons geld niet weg en al zou het vergeven van de visum nog langer duren, dan hebben we sowieso een plekje en we kunnen hem na ons vertrek ook weer doorverhuren.

Daarbij komend kunnen we waarschijnlijk ook van een aantal voordelen gebruikmaken zoals 0% overdrachtsbelasting en onze huidige rentes meenemen.

Optie 3 lijkt ons tot nu toe het beste bij ons passen.
Wat vind jij? En wat zou jijzelf doen?

Laat het ons via social weten!

 

Klik hier voor deel 3