fbpx

“Waar slapen we eigenlijk vanavond?”
vroegen onze kinderen

“Uhm, dat weten we nog niet, maar dat komt helemaal goed. Maken jullie je daar maar geen zorgen om.”

We waren onderweg vanuit Oostenrijk naar Nederland. Omdat de behandelingstijd van ons visum langer gaat duren, moesten we terug. De plicht riep, oftewel de leerplicht van onze kinderen.

Toen we begin Juni de visumaanvraag inschoten, was de wachttijd zo’n 4 maanden.

Ons plan was toen dat de kinderen tot de Kerstvakantie in Nederland naar school zouden gaan. We vervolgens naar ons huisje in Oostenrijk gaan om Kerst en Oudjaar in de sneeuw en de kou te vieren. Zodat we half Januari van iedereen afscheid konden nemen en richting Florida konden gaan.

Helaas heeft de ambassade in Nederland een enorme achterstand opgelopen en hebben ze ook nog eens te maken met te weinig mensen (waar ook niet he 😒).

Dus op dit moment kunnen ze geen tijdsindicatie meer afgeven van de afhandelingstijd 😨. Het zou zomaar nog eens 7 maanden kunnen duren dus!

In één weekend moesten we onze spullen inpakken, weer verhuizen, 13 uur rijden en een nieuwe woning zoeken.

Ondanks dat we zondagavond – onderweg naar NL – nog een bezichtiging hadden gedaan, was het ons niet gelukt een geschikte woning te vinden.

We hadden namelijk besloten om dan maar het schooljaar af te maken in NL, om de kinderen en onszelf wat rust en zekerheid te geven. We zijn als sinds Augustus huisloos en zijn al meerdere keren verhuisd.

(Worden de kinderen lekker flexibel van 😬)

De eerste twee nachten hebben we bij familie geslapen, maar dat is natuurlijk niet een oplossing voor de langere tijd (sorry moeders). Maandag hebben we nog een aantal bezichtigingen gedaan, waarna we dinsdagochtend naar onze keuze zijn gereden. De verhuurder wist op dat moment overigens nog niet dat wij het zouden gaan huren. Dus met de hoop dat we direct in konden trekken, stonden we daar met een volle auto vol spullen. 

Dinsdagavond waren we weer helemaal gesetteld. Dat is dan ook weer het voordeel van weinig spullen hebben.

Is dit een domper? Tuurlijk. We hadden gehoopt nu ergens anders te zijn. 

Maar het voordeel is dan weer wel dat we nog even in Nederland zijn en dus ook nog live events kunnen geven. 

 

Zo hebben we al onze eerste live event georganiseerd. Klik hieronder voor meer info en om jouw ticket(s) te bemachtigen. De vorige keren waren ze allemaal uitverkocht!