fbpx

Waar komen we vandaan?

Marijn en Chantalle Noordermeer

  • Ouders van 2 jonge kinderen
  • Meerdere succesvolle ondernemingen
  • €240.000+ aan huurinkomsten per jaar
  • Financieel Vrij geworden op 30-jarige leeftijd
  • 20+ Panden in Nederland
  • Actief in vier verschillende landen
  • Meerdere strategieën: lange & korte termijn verhuur, verbouwingen, nieuwbouw en transformaties

 

Waar komen we vandaan?

Begin 2013 zijn we begonnen met ondernemen. Dat was onze eerste pizzeria in Tilburg. Hier waren we beiden iedere dag werkzaam in. We waren 364 dagen per jaar geopend. Alleen op 1e Kerstdag waren we gesloten. In het eerste jaar was dat dan ook onze enigste en eerste dag samen vrij.

2014 Begon eigenlijk hetzelfde: samen iedere dag werkzaam zijn in de pizzeria. En ondanks dat we het beiden erg leuk vonden, en we het eindresultaat van geen winst maken naar een klein beetje winst maken
liep, was dit het niet helemaal.

Op een avond besloot Marijn dan ook om op onderzoek uit te gaan. Hij typte in bij google “hoe word ik rijk”. Daar kreeg hij verschillende tips: investeren in crypto, gokken, investeren in aandelen etc. En het
enigste dat hem echt aansprak was investeren in vastgoed.
De rest van die nacht heeft hij bijna niet kunnen slapen omdat hij filmpjes aan het kijken was en allerlei informatie aan het lezen was over het investeren in vastgoed. De volgende ochtend wilde hij dan ook tegen Chantalle vertellen wat zijn idee was, maar zij vond het niks. We waren net begonnen met ondernemen, hadden geen vermogen en huurden zelf nog een woning.

Dus Marijn liet het daarbij en ze gingen weer zoals iedere andere dag aan het werk.

 

Een andere aanpak

Tot Marijn een week later weer een avond thuis zat en dacht dat er meer in het leven was dan altijd maar hard werken. Hij typte weer in: “Hoe word ik rijk”. Weer trok investeren in vastgoed zijn aandacht, maar hij wist dat Chantalle weer hetzelfde zou gaan zeggen. Hij wist dat zij er niet in geloofde. Dus zou hij het dit keer anders aanpakken. Hij bestelde een boek.

Toen het boek eenmaal binnen was gekomen, had hij het in twee dagen uit. Op zich is dat niet zo heel bijzonder. Alleen had Marijn nog nooit in zijn leven een boek gelezen, laat staan er een uit gelezen. En daar was Chantalle WEL van onder de indruk. Dus zij besloot om het boek ook te lezen. Door dat boek kregen zij een andere kijk op geld en hoe ermee om te gaan. Op school en van onze ouders leren we alleen hoe we zelf hard kunnen werken voor ons geld. Niet hoe we geld voor ons kunnen laten werken.

In de maanden daarop besloten we beiden om te investeren om te implementeren. Dus investeren in kennis over vastgoed, met name het verhuren daarvan.

Lees ons hele verhaal in ons gratis boek

Wil je ons persoonlijk ontmoeten?

Het eerste pand

Dit heeft ervoor gezorgd dat we in 2015 ons eerste beleggingsobject hadden aangekocht. In 2016 onze tweede en in 2017 onze derde.

We vonden het echter toch te langzaam gaan. In 2018 hebben wij daarom weer geïnvesteerd in kennis om harder te groeien. Dat jaar kochten we nul panden. In 2019 waren dat er maar liefst tien!

Dit hebben we gedaan naast het uitbreiden van onze onderneming van één naar vier vestigingen.

Sinds half 2018 zijn wij niet meer operationeel in de winkels en werken wij aan ons bedrijf in plaats van in ons bedrijf. Daarnaast hebben we in 2017 een nieuwe privé woning gekocht en zijn we in 2015 en 2017 trotse ouders geworden van onze kinderen: Sunny en Jordan.

En verder

In de jaren daarna zijn we natuurlijk verder gegaan. Zo hebben we in 2020 voor het eerst een heel blok aangekocht in plaats van één appartement.  Sinds 2022 zijn we bezig met transformaties, verbouwingen en aankopen in het buitenland.

Er is dus heel wat veranderd in een aantal jaren. Dit kwam niet omdat we tonnen winst maakten met onze onderneming. Of omdat we een loterij hadden gewonnen. Of omdat we een flinke erfenis hadden ontvangen.

We hebben het op onze kracht en door creatief te denken weten te realiseren.

En wij zijn niet uniek. En daarom weten we dat wat wij in een aantal jaren hebben opgebouwd, dat jij dit ook kan.

We hopen dat ons (zeer verkorte versie) verhaal jouw inspireert om groter te denken. En natuurlijk om groter te gaan doen.

 

Algemene Gegevens

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl