fbpx

Wellicht weet je ondertussen al wie wij zijn:
Marijn en Chantalle
Ouders van 2 jonge kinderen
Meerdere succesvolle ondernemingen
Investeerders (waaronder vastgoed)
Financieel Vrij geworden op 30-jarige leeftijd

Maar heel leuk dat je weet wie wij nu zijn en waar we nu staan. Maar waar komen we vandaan? Hoe was ons leven een 9 jaar geleden?. Dit zag er heel anders uit namelijk:

Begin 2013 zijn we begonnen met ondernemen. Dat was onze eerste pizzeria in Tilburg. Hier waren we beiden iedere dag operationeel in. We waren 364 dagen per jaar geopend. Al-leen op 1e Kerstdag waren we gesloten. In het eerste jaar was dat dan ook onze enigste en eerste dag samen vrij.

2014 begon eigenlijk hetzelfde: samen iedere dag operationeel zijn in de pizzeria. En ondanks dat we het beiden erg leuk vonden en we het eindresultaat van geen winst maken naar een klein beetje winst maken
liep, was dit het niet helemaal.

Op een avond besloot Marijn dan ook om op onderzoek uit te gaan. Hij typte in bij google “hoe word ik rijk”. Daar kreeg hij verschillende tips: investeren in crypto, gokken, investeren in aandelen etc. En het
enigste dat hem echt aansprak was investeren in vastgoed.
De rest van die nacht heeft hij bijna niet kunnen slapen omdat hij filmpjes aan het kijken was en allerlei informatie aan het lezen was over het investeren in vastgoed. De volgende ochtend wilde hij dan ook
tegen Chantalle vertellen wat zijn idee was. Maar Chantalle vond het maar niks. Ze dacht: “We hebben daar geen geld voor. & En we zijn net begonnen met ondernemen. &We huren zelf nog een huis, hoe kunnen we er dan in gaan investeren. &We moeten op onze onderneming focussen want we beginnen net een beetje winst te maken enz.” Dus Marijn liet het daarbij en ze gingen weer zoals iedere andere dag aan het werk.

Tot Marijn een week later weer een avond thuis zat en dacht dat er meer in het leven was dan altijd maar hard werken. Dus hij weer bij google ingetypt: “Hoe word ik rijk” en weer trok investeren in vastgoed zijn
aandacht. Maar hij wist dat Chantalle weer hetzelfde zou gaan zeggen. Hij wist dat zij er niet in geloofde. Dus hij ging het dit keer anders aanpakken. Hij bestelde een boek.

Toen het boek eenmaal binnen was gekomen had hij het in twee dagen uit. Op zich is dat niet zo heel bijzonder. Alleen had Marijn nog nooit in zijn leven een boek gelezen, laat staan er een uit gelezen. En daar was Chantalle WEL van onder de indruk. Dus zij besloot om het boek ook te lezen. En door dat boek kregen zij een andere kijk op geld en hoe ermee om te gaan. Want op school en van onze ouders leren we alleen hoe we zelf hard kunnen werken voor ons geld. En niet hoe we geld voor ons kunnen laten werken. Dus in de maanden daarop besloten we beiden om te investeren om te implementeren. Dus investeren in kennis over vastgoed. En met name het verhuren daarvan.

Dit heeft en toen tot geleid dat we in 2015 ons eerste beleggingsobject hadden aangekocht. In 2016 onze tweede en in 2017 onze derde.

Maar we vonden het toch te langzaam gaan. Dus in 2018 hebben wij weer geïnvesteerd in kennis om harder te groeien. Om sneller financieel onafhankelijk te zijn en minder hard te hoeven werken. Dat die keuze er is.

Fastforward heeft dat er naartoe geleid dat we in 2019 TIEN objecten hebben kunnen aankopen!!!

En alsof dat nog niet alles was hebben we in 2015, 2016 en 2018 ook nog een extra ves-tiging van de pizzeria weten te openen. Sinds half 2018 zijn wij niet meer operationeel in de winkels en werken wij aan ons bedrijf in plaats van in ons bedrijf.Daarnaast hebben we in 2017 een geschakelde vrijstaande privé woning gekocht. En zijn we in 2015 en 2017 trotste ouders geworden van onze kinderen Sunny en Jordan.

In de jaren daarna zijn we natuurlijk verder gegaan. Zo hebben we in 2020 voor het eerst een heel blok aangekocht in plaats van 1 appartement. Een blok van 6 appartementen om precies te zijn. En in 2022 zijn we bezig met transformaties, een woning in het buitenland en om ons droomhuis te bouwen in Nederland. 

Er is dus heel wat veranderd in de laatste paar jaren. En nogmaals dat kwam niet omdat we tonnen winst maakten met onze onderneming. Of omdat we een loterij hadden gewonnen. Of omdat we een flinke erfenis hadden ontvangen.

We hebben het op onze kracht en door creatief te denken weten te behalen.

En wij zijn niet uniek. En daarom weten we dat wat wij in een aantal jaren hebben opgebouwd, dat jij dit ook kan.

We hopen dat ons (zeer verkorte versie van ons) verhaal jouw inspireert om groter te denken. En natuurlijk om groter te gaan doen.

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl