fbpx

Ā 

Waarschijnlijk is het jou ook niet ontgaan dat de boodschappen duurder zijn geworden. En dit kan voor sommige mensen betekenen dat ze hierdoor ergens anders op moeten besparen omdat ze anders niet meer uitkomen met hun inkomen/uitgaven.

Maar besparen vinden wij een akelig woord, want dat betekent dat je iets moet laten. Wij proberen altijd in mogelijkheden te denken hoe het en/en kan. Daarom delen we in deze blog onze manier van budgetteren, niet besparen, maar anders omgaan met je geld.Ā 

Ā 

80/20 patroon

Wist je dat 80% van je uitgaven door slechts 20% van de type uitgaven zit?

We zijn zelf dan ook geen voorstander van op kleine dingen besparen, omdat deze niet veel opbrengen kwa financiƫn en jijzelf hier vooral negatief in uitkomt omdat je moet minderen.

Bekijk het zoals afvallen. Als wij in een calorie tekort zitten, dan willen we echt nog wel dat wijntje kunnen drinken, een tussendoortje kunnen nemen en natuurlijk lekker kunnen eten.
In plaats van een maaltijd over te slaan, wat veel frustraties met zich meebrengt, kijken we hoe we de maaltijden calorie armer kunnen maken.
Bijvoorbeeld in plaats van friet te halen bij de snackbar maken we deze zelf in de air fryer met een spray van 0 calorieƫn. Hierbij kunnen we nog steeds friet eten maar krijgen we bijna vier keer minder calorieƫn binnen!

Dus we hoeven niet te besparen op friet eten, maar alleen de manier te veranderen.

Ā 

Toepassen op jouw bestedingspatroon
Bekijk dit ook bij jouw bestedingspatroon. Zijn er dingen waarop je, door er anders mee om te gaan, op kunt besparen?
Bijvoorbeeld een Netflix of een sport abonnement? Besteedt je hier echt veel tijd aan of ben jij een sponsor voor dit bedrijf? Vaak is het dit laatste.

Zeg dan je abonnement op en betaal dan per keer dat je naar de sportschool gaat of een film wilt huren online. Je hoeft dit dan niet te laten, maar het kan je wel geld besparen.

StaĀ jeĀ vaakĀ inĀ hetĀ roodĀ opĀ jeĀ rekening?
Kijk dan wat de reden is en zorg dat dit niet meer gebeurt. Je betaalt namelijk gauw 8% over het bedrag dat je in het rood staat en dit is zonde van jouw hardverdiende geld.
Ook hierbij hoef je jouw levensstijl niet te veranderen, maar dit kan wel veel opleveren.

HoudĀ jeĀ vanĀ shoppen?
Kijk dan of dat je wellicht met minder geld toch nog jouw voldoening hieruit haalt. Door bijvoorbeeld beter naar koopjes te zoeken of door minder merk kleding te kopen en daarvoor in de plaats bij de Zara iets leuks te kopen. Het kan je veel geld schelen en toch hetzelfde geluksmomentje bezorgen bij de aankoop.

DitĀ zijnĀ enkeleĀ tipsĀ omĀ jouwĀ inkomenĀ teĀ budgetteren.

Natuurlijk is het verhogen van je inkomen ook een manier om beter te budgetteren. Wanneer je weinig of geen tijd hebt, kan beleggen een mooie manier zijn. En je kunt met een klein bedrag zelfs al beginnen, je hoeft hier dus niet duizenden euro’s voor te hebben of veel kennis.Ā 

Benieuwd hoe wij zonder vermogen zijn begonnen met beleggen? Klik dan hier.