fbpx

Onze zoon is boos op ons…

Het is denk ik een jaartje geleden dat Sunny – toen 7 jaar – aan ons vroeg wanneer hij zakgeld gaat krijgen. Zijn beste vriendje krijgt dit namelijk al. Ons antwoord was kort maar krachtig: nooit.

“Waarom niet?” vroeg hij: “dat is toch niet eerlijk?”

“Eerlijker dan dit gaat het niet worden Sunny. Als wij jou zakgeld zouden gaan geven, wat zou je er dan mee doen?”

“Tegoed kopen voor mijn favoriete computer spel Roblox,” was zijn antwoord.

“En wat zou je er de week erna mee doen?”

“Nog meer tegoed kopen,” antwoorde hij enthousiast: “Dan kan ik mijn huis in dat spel upgraden!”

“En daarom gaan we jou dus nooit zakgeld geven. We willen dat je nadenkt over hoe je geld kan gaan verdienen in plaats van afhankelijk te zijn van Papa en Mama.”

Na een ‘’ja maar gesprek’’ van enkele minuten was hij op z’n zachts gezegd teleurgesteld met de uitkomst.

 

Denk in mogelijheden!

Enkele weken later gaven we hem een kleine €1.500 euro (zie video rechts) en vertelden hem dat we gingen investeren. Hij mag er dus geen spelletjes van kopen.

Het duurde dan ook niet lang voor hij nog creatiever werd en vroeg of hij popcorn mocht gaan verkopen. Hoewel de popcorn verkoop nog niet storm loopt, heeft hij inmiddels alweer een nieuw business plan.

Deze zomer gaat hij koude drankjes verkopen. Met de winst wil hij daarna in een

mobiel kraampje investeren, zodat hij meer omzet kan gaan draaien (to be continued dus).

 

Wat heeft dit met vastgoed te maken ?

Zakgeld heeft hetzelfde doel als een loonstrook. Het is verdovend en verslavend. Je hebt het nodig om verder te kunnen gaan en maakt je creatief dood.

Een nieuw inkomen opbouwen doormiddel van passieve inkomsten maakt je leven financieel makkelijker, leuker en je wordt er creatiever door.

Je kunt het gebruiken om verder te groeien zoals onze zoon. Je kunt er een keer extra van op vakantie gaan of wat dacht je van een investering in het buitenland, zodat je én gratis op vakantie kan gaan én de rest van de inkomsten kunt gebruiken om verder te groeien.

Dus nu mijn vraag aan jou: wil je financieel steeds minder afhankelijk worden, zodat je uiteindelijk mag werken in plaats van moeten werken?

Plan dan een gratis strategie gesprek in zodat we kunnen kijken hoe jij je eerste stappen kunt maken! Klik hier om dit meteen te doen.

 

Bekijk ook deze video waarin Sunny zijn eerste aandelen gaat aankopen

OVER ONS

Wij zijn Chantalle en Marijn en vormen samen IBA Coaching.

Op 30 jarige leeftijd zijn wij financieel vrij geworden door slim te investeren in vastgoed. In 2009 kwamen voor het eerst in aanraking met het verhuren tijdens onze backpack reis door Australië. Sinds 2015 zijn we zelf actief en ondertussen hebben we meerdere panden in zowel Nederland als in het buitenland en hebben zowel turn-key, nieuwbouwprojecten en verbouwingen gerealiseerd. 

Algemene Gegevens

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl