fbpx

Spanje is één van de meest populaire vakantieplek van Nederlanders. Daarom is het ook niet zo vreemd dat velen hier ook een tweede woning of meer kopen.

In deze blog delen we enkele facts over het investeren in vastgoed in Spanje.

 

Het Weer

Bij Spanje zal je meteen denken aan het lekkere weer. Maar wist je dat het hier zelfs kan gaan sneeuwen? Vanwege de verschillende klimaten in Spanje is dit mogelijk. 

 

Kosten Koper

Net als in Nederland bestaat er in Spanje ook “Kosten Koper”. Het percentage ligt rond de 12% tot 14 % van de aankoopprijs. Het grootste deel hiervan bestaat uit 8% of 10% overdrachtsbelasting bij bestaande bouw of 10% BTW in geval van nieuwbouw.

 

Erfbelasting

De erfbelasting en schenkbelasting in Spanje kan hoog oplopen. De standaardtarieven lopen op tot 34%, maar in geval van niet-verwanten kan deze oplopen tot 82%.

 

Verplicht Bij Het Verhuren

Wanneer je een woning gaat verhuren in Spanje dan zal je eerst een officiële licentie moeten aanvragen bij het plaatselijke gemeentehuis of eventuele regionale toerisme afdeling. 

Wanneer je een vakantiewoning verhuurt, ben je verplicht om de Guardia Civil of Policia Nacional in te lichten.

 

Financieren

Het is mogelijk om als Nederlander een financiering/hypotheek te krijgen in Spanje. Als niet-resident maximaal 70% van de verkoopprijs (of taxatiewaarde, die vaak lager ligt) te financieren. De overige 30% van de verkoopprijs zul je zelf moeten kunnen inbrengen.

Spaanse banken hebben een eindleeftijd van 75 jaar. Dit betekent dat de looptijd tot en met 75-jarige leeftijd mag lopen. Ben je bijvoorbeeld 60 jaar? Dan is de maximale looptijd 15 jaar op basis van annuïteiten.

Wat dan weer een nadeel is als je graag wilt groeien en gebruik wilt maken van de overwaarde van een woning in Spanje. Dit is in de meeste gevallen niet mogelijk. Je zult dan de woning moeten verkopen om de overwaarde eruit te halen.

 

 

 

Dit zijn slechts enkele facts over het investeren in Spanje. Wil je hier meer over weten? Deals aangeboden krijgen en een partner leren kennen die jou bij alle stappen kan helpen? Klik dan hieronder voor meer informatie over de cursus Investeren In Het Buitenland

Cursus Investeren In Het Buitenland