fbpx

Afgelopen Maart zijn we 3 dagen naar de UK geweest om de mogelijkheden over het investeren in de UK te ontdekken.

Natuurlijk deden we dit niet alleen, want wij weten zelf niks over de UK. Daarom hebben we de hulp van Rick ingeschakeld om ons te begeleiden.

Een erg leerzame en leuke trip waarin we meerdere objecten hebben bekeken. Van een turn-key woning, tot een woning die nog verbouwd moet worden, een die midden in een verbouwing zit en een transformatie project.

Wat maakt de UK nu zo interessant?

Er zijn een aantal voordelen wanneer je in de UK gaat investeren.

Geen puntentelling

In Nederland kennen we tot een bepaalde huurgrens een puntentelling. Hierbij wordt er door de overheid bepaalt wat jij maximaal aan kale huur mag vragen. In de UK kennen ze dat niet. Je bent dus vrij om te vragen wat je wilt en de markt kan dit erg goed zelf regelen laten zij ook zien.

Grote verhuurmarkt

In Nederland kan je tot 100% hypotheken op de aankoop van een privé woning. In de UK is dit tot 75%. Dit betekent dus dat je als privé koper zelf al aardig wat geld nodig hebt om aan te kopen. En de meeste mensen hebben dit simpelweg niet. Hierdoor gaan ze eerder huren om alsnog een eigen plekje te kunnen hebben.

Subsidies vs huisjesmelker

Omdat veel mensen niet kunnen kopen, staan er veel zogenoemde ‘empty houses’ in de UK. Dit zijn leegstaande huizen die niet verkocht worden en hierdoor verpauperd en onbewoonbaar zijn. Als investeerder is het soms mogelijk om subsidie te krijgen wanneer jij een ‘empty house’ aankoopt en opknapt. Je draagt namelijk bij aan de woningmarkt en dat belonen ze graag in de UK. 

Ook het straatbeeld en de wijk wordt er beter van. Niemand wil naast een vervallen woning wonen toch?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van waarom de UK interessant is als vastgoed investeerder.

Bekijk de video’s over onze vastgoed roadtrip hieronder!