fbpx

Het volgende Succes Story is van Koen. Omdat hij niet op beeld wilde, hebben we hem geïnterviewd om toch zijn vastgoedreis te delen met jou. Lees zijn verhaal hieronder en raak geïnspireerd!

 

Hoe ben je bij IBA terecht gekomen?

Ik ben bij IBA in 2020 terecht gekomen. Net na de Covid uitbraak (volgens mij in Mei).

Ik heb die periode meerdere online cursussen gedaan waaronder vastgoed bij IBA. Ik kwam jullie toevallig tegen denk ik op Facebook(?) en vervolgens een eerste webinar gevolgd.

 

Waarom heb je voor ons gekozen?

Jullie waren voor mij een jong koppel, beginnende die nog heel down to earth. Dat trok me wel om vroeg bij de community te zitten.

 

Had je eigen vermogen gebruikt voor het investeren?

Ik heb geen eigen vermogen gebruikt. Ik ben het avontuur samen met een vriend aangegaan die een groot vermogen heeft en dit wel samen met mij zag zitten. Hij het geld en ik het werk.

 

Hoe ben je begonnen?

We wilden in eerste instantie een portefeuille opbouwen met de verhuur van woningen. Bij het aankopen van de eerste woning konden we direct de woning doorverkopen voor 220k, waar we het hadden aangekocht voor 170k. We kregen geen overeenstemming met een aannemer om de woning te laten verbouwen binnen ons budget en hebben toen gekozen om de 50k winst te pakken.

Vervolgens hebben we 2 panden gekocht die we zijn gaan splitsen en herbestemmen (van kantoor naar wonen). Tijdens deze aankoop hebben we 2 jongens ontmoet die nog een aantal projecten in de pijplijn hadden en vroegen ons om mee te doen. Vervolgens zijn we met zijn 4en gaan flippen om snel een groot vermogen op te bouwen en niet voor de lange termijn aan elkaar vast te zitten

Een BV opgericht, 1mio geld geleend van die vriend van mij en zijn we begonnen met handelen. Een aantal combinatiepanden met winkel en woning, maar ook een aantal bedrijfsruimten die we hebben gesplitst en in losse eenheden doorverkocht.

 

Op welk project ben je het meeste trots op?

1 project waar ik het meest trots op ben is een bedrijfsruimte in IJmuiden. Dit was 1 hal van 400m2. Die hebben we kadastraal gesplitst in 4x 100m2.

Aankoop 285k

Ontwikkelkosten/verbouwing 42k

Verkoop totaal 514k

Winst 187k

 

Het traject was geheel nieuw voor mij en we hebben alles met losse onderaannemers gedaan, zonder een uitvoerende aannemer.

Alles zelf gecoördineerd en ingepland.

Zoals deze hebben we nog een paar projecten gehad.

 

Wat heb je totaal verdiend in 1,5 jaar tijd?

In totaal, inclusief salarissen, hebben we zo’n 600k-700k winst gemaakt.

Daarnaast heb ik zelf nog 1 verhuurde woning voor de lange termijn op dit moment in box 3.

 

Heb je een tip voor diegene die jouw verhaal lezen en zelf de stap willen zetten, maar nog niet durven?

Wat ik heb geleerd is dat geen geld hebben geen probleem hoeft te zijn, als je een goed project hebt waar de cijfers kloppen. Er is genoeg geld op de wereld dat staat te wachten op goede investeringen. Dus als je een goede investering met verhaal hebt, staan er investeerders in de rij.

Zorg dat je je huiswerk doet en de risico’s in kaart hebt.

 

 

 

Klik hier om de Funda advertentie van één van de vier appartementen te bekijken die zijn gerealiseerd.