fbpx

Als startende of ervaren vastgoedbelegger ben je altijd op zoek naar de meest rendabele investeringskansen.

Een groeiend aantal Nederlandse investeerders heeft de laatste jaren hun blik gericht op het Verenigd Koninkrijk en dat is niet zonder reden. 

Ben jij aan het twijfelen of investeren in het Verenigd Koninkrijk voor jou interessant is, dan benoemen we hier een top 10 aan argumenten waarom wij de UK interessant vinden.

 

1. Lagere Aankoopprijzen dan in Nederland

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van investeren in het Verenigd Koninkrijk zijn de lage aankoopprijzen van vastgoed. De gemiddelde woningwaarde ligt een stuk lager in vergelijking tot Nederland. Zo koop je al panden vanaf 40.000 pond!

Dit betekent dat je meer vastgoed kunt verwerven voor je investeringskapitaal. Er zijn meerdere locaties waar je dergelijke panden kunt vinden. Wij hebben natuurlijk het netwerk ter plekke om dit soort panden direct aan te kunnen kopen. 

 

2. Enorme Vraag naar Huurwoningen 

In het Verenigd Koninkrijk is er een voortdurende en aanzienlijke vraag naar huurwoningen. Het is een land met een goed ontwikkelde huurmark. Sterker nog, de huurmarkt is erg oververhit met een enorme vraag naar huurwoningen, met als gevolg, alsmaar stijgende huurprijzen. 

Een belangrijke reden hiervoor is dat inwoners van de UK maar maximaal 80% van de woningwaarde kunnen financieren met een hypotheek. Dat betekent dat ze dus altijd eigen geld in moeten leggen. En dat is veel geld en voor velen onmogelijk.

 

3. Woningprijzen en Huurprijzen Stijgen Jaar op Jaar

Het verenigd Koninkrijk heeft een geschiedenis van stabiele en vaak stijgende vastgoedwaarden. Dit betekent dat je niet alleen kunt profiteren van huurinkomsten, maar ook van waardestijging van je vastgoedportefeuille. 

De verwachting voor de komende jaren t/m 2027 is dat de gemiddelde woningwaarde in de UK met 20% stijgt!

 

4. Veel Leegstaande Panden om Op te Knappen en te Verhuren/Verkopen

Het Verenigd Koninkrijk heeft een overvloed aan verwaarloosde panden die wachten op een renovatie. Dit zijn panden die onbewoonbaar en ‘unmortgageable’ zijn. Woningen die geen keuken, badkamer, stromend water hebben of last hebben van structurele problemen. Dit zijn juist de mooie kansjes voor vastgoed investeerders. 

Deze panden kunnen worden omgezet in winstgevende huurwoningen of kunnen worden verkocht voor een aanzienlijke winst na renovatie. 

Op dit moment staan er zo’n 300-500 duizend woningen leeg die niet gekocht kunnen worden met een hypotheek. En dat maakt het voor inwoners ontzettend lastig. Breng jij dit soort woningen weer terug op de woningmarkt?

 

5. Overheid Stimuleert (Buitenlandse) Investeerders in Plaats van Hen te Remmen

 De Britse overheid moedigt actief vastgoedinvesteringen aan en heeft verschillende beleidsmaatregelen ingevoerd om investeerders te ondersteunen, inclusief buitenlandse investeerders. 

Dit creëert een gunstige zakelijke omgeving. Dit zie je terug in belastingvoordelen en subsidies op diverse verbouwingen. 

 

6. Geen Huurplafond 

Ook een groot voordeel is dat er geen huurplafond geldt met een maximale huur die je kunt vragen. En er is geen systeem zoals de puntentelling voor de huur die je mag vragen. Dit biedt flexibiliteit en kansen voor hogere huurinkomsten.

 

7. Goed op Afstand te Regelen

Een veelvoorkomende vraag is hoe je dit allemaal kunt managen op afstand en of je naar de UK toe moet voor de aankoop van een pand. 

Goed nieuws! 

Je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn in het verenigd Koninkrijk om vastgoed aan te kopen of renovaties te regelen. 

De meeste aspecten van vastgoedinvesteringen kunnen op afstand worden beheerd, wat het proces efficiënter en en je investering passiever maakt. 

 

8. Netwerkpartners zijn Ingespeeld op Buitenlandse Investeerders

Alle netwerkpartners professionals hebben ervaring met buitenlandse investeerders en zijn er op ingespeeld jou op alle fronten te ontzorgen en te helpen. 

Dat geeft vertrouwen en maakt het makkelijker voor je wanneer je in het proces van aankoop of verbouwing zit bijvoorbeeld. 

 

9. Je wordt Niet Gezien als Huisjesmelker, maar als Welkome Hulp bij een Landelijk Probleem (Woningtekort)

In plaats van te worden gezien als huisjesmelker, worden vastgoedbeleggers in het VK vaak beschouwd als waardevolle bijdragers aan het aanpakken van het woningtekort, wat kan leiden tot positieve relaties met lokale gemeenschappen en autoriteiten. 

En dat geeft een goed gevoel, naast het rendement wat het oplevert doe je ook nog eens wat goeds en breng je bijvoorbeeld weer woningen terug op de woningmarkt. 

 

10. Het is Gewoon Ontzettend Leuk en Verslavend

Naast de financiële voordelen is vastgoedinvesteren in het Verenigd Koninkrijk ook gewoon leuk en verslavend. Het geeft je de kans om te investeren in een land met een rijke geschiedenis, diverse culturen en een bloeiende vastgoedmarkt. 

Al met al biedt het Verenigd Koninkrijk een aantrekkelijke combinatie van lage aankoopprijzen, groeiende huur- en vastgoedwaarden, gunstige belastingregels en talloze investeringsmogelijkheden. 

Het is geen wonder dat steeds meer Nederlandse vastgoedbeleggers hun horizon verbreden en in de UK investeren. 

Gratis Webinar 

Tijdens dit webinar ontdek je: