fbpx

​​Eerder deze week vertelde ik je waarom de gekte op de huizenmarkt zal gaan afnemen.Vandaag ga ik je vertellen waarom het desalniettemin alsnog interessant is om te investeren in vastgoed.

Er is een woningnood in Nederland en deze zal niet snel opgelost worden. We hebben namelijk jaarlijks zo’n 100.000 extra woningen nodig. Echter worden er maar 70.000 bijgebouwd. Dat betekent dat er ieder jaar zo’n 30.000 woningen tekort zijn. En dat stapelt zich ieder jaar op. Ook wordt dit nog vergroot doordat mensen langer blijven leven en zelfs ook langer alleen blijven wonen. Er scheiden steeds meer mensen en ook die hebben beiden weer een eigen woning nodig. Verder zal er meer emigratie naar Nederland plaatsvinden, wat door de oorlog in Oekraïne ook nog eens versterkt wordt. Maar ook werknemers (tijdelijk of niet) uit bijvoorbeeld Portugal hebben een plekje nodig om te wonen.

En ondanks dat de huizenprijzen enorm stijgen en mensen het té duur vinden of simpelweg niet kunnen betalen, willen zij alsnog een eigen plekje hebben. Zij zullen er dan voor gaan kiezen om (tijdelijk) te huren totdat de markt wat afgekoeld is en het voor hun weer betaalbaar wordt.

De rentes zullen gaan stijgen, echter zullen starters hier niet zo heel veel last van hebben. Zij krijgen namelijk rente aftrek. (Klik hier voor meer info)

Nu het ernaar uit ziet dat de woningprijzen over niet al te lange tijd zullen dalen, wordt het nóg interessanter. Want dan zijn de huizen goedkoper om in te kopen. En de winst maak je juist bij de aankoop en niet bij de verkoop.

Ook in de afgelopen tijd hebben wijzelf alleen maar panden aangekocht voor een prijs onder de taxatiewaarde. Dus mocht een woning nu in waarde dalen dan is er niet direct paniek. En ook wanneer de rentes omhoog gaan kunnen we dit opvangen omdat ons rendement al tussen de 7,5-11% ligt.

Dus het is ALTIJD interessant om te investeren in vastgoed. Als je maar de juiste aankoop doet.

Wil je zelf weten hoe jij je kan voorbereiden op een crisis in de huizenmarkt? A.s. woensdag 16 Maart houd ik hier een live interview over met Elmer Hogervorst

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl