fbpx

Prinsjesdag 2021

Geplaatst op 25/09/2021 Door Wouter Bothoff

Prinsjesdag en wat dit voor jou als vastgoed investeerder betekent. In het kort de belangrijkste punten.
Overdrachtsbelasting
-Beleggers betalen 8%
-Voor privé woningen (geen tweede woning) betaal je 2%, tenzij je startersvrijstelling hebt = aankoop tot €400.000 + eerste aankoop ooit + tussen 18 en 35 jaar oud).
⚠️Om misbruik te voorkomen in geval van meerdere verkrijgingen van dezelfde woning (bijvoorbeeld eerst een erfpachtrecht en dan de blote eigendom) waarbij men steeds onder deze woningwaardegrens blijft, wordt nu een nieuwe antimisbruikbepaling voorgesteld.
-tenzij vrij op naam, dan alsnog 0%
Box 3
Op dit moment ligt er nog steeds geen concreet voorstel om de belasting voor box 3 beleggers te veranderen/verhogen. Echter moeten we er rekening mee houden dat dit ooit wel gaat gebeuren.
Verhuurdersheffing
(Alleen van toepassing bij 50+ panden die in de sociale sector vallen).
-aangepast naar 0.526% van de heffingsgrondslag
⛔Er is veel ophef hierover ontstaan en dus zou het niet gek zijn als de verhuurdersheffing in zijn geheel afgeschaft zou worden.
Vennootschapsbelasting
-De eerste schijf zal in 2022 worden verhoogd naar €395.000. Hierover betaal je 15% en daarboven 25%.
-Daarbij zijn de verliezen (zowel voorwaarts als achterwaarts) echter slechts tot aan een bedrag van €1 miljoen aan belastbare winst volledig verrekenbaar. Is de fiscale winst hoger, dan zijn de verliezen slechts tot 50% van die hogere winst in een jaar verrekenbaar.
Heb je onze vastgoed cursus aangeschaft? Dan blijf je via ons op de hoogte van alle veranderingen die voor jou belangrijk zouden kunnen zijn.

Ons boek 'ZONDER EIGEN VERMOGEN' binnen 24 uur GRATIS op je deurmat?

Deze unieke actie is tijdelijk, we vragen alleen verzend en drukkosten.

BESTEL JOUW EXEMPLAAR!