fbpx

Hoewel wij het bij IBA vooral hebben over het creƫren van passief inkomen, is een actief inkomen ook erg belangrijk.

Laten we eerst even de verschillen op een rij zetten en vervolgens bekijken waarom een actief inkomen dan zo belangrijk is.

Actief Inkomen

Vrijwel iedereen begint met een inkomen dat actief is. Tenzij je natuurlijk vermogend bent geboren, dan zou het kunnen zijn dat je passief begint. Actief zegt het eigenlijk al, je bent actief bezig met het verdienen van jouw inkomen. Zo wordt je vaak per uur betaalt, of per dienst dat je uitvoert, je wordt betaald voor jouw tijd. De tijd die jij kwijt bent door het realiseren van de dienst. Als je jong bent begint dat wellicht bij een krantenwijk, of als pizzabezorger of als vakkenvuller. Later doordat je voor een baas werkt of door jezelf als zzp-er aan anderen te verhuren. Je bent bezig met jouw tijd in te ruilen voor geld.

Passief Inkomen

Bij passief inkomen ruil jij jouw tijd niet in voor geld. Het inkomen dat je hieruit onttrekt komt binnen terwijl je niet aan het werk bent. Wellicht lig je te slapen en komt het geld binnen. Slapend rijk worden zal je er niet van worden. Alhoewel dit op lange termijn wel kan, maar het is dus geen get rich quick methode. Het is een methode waarbij jij jouw geld investeert en dit vervolgens geld oplevert, zonder dat je daarvoor iedere keer hoeft te werken. Zonder dus dat dit jouw tijd gaat kosten.

Passief inkomen kan je op verschillende manieren realiseren: via affiliate marketing, royalties van bijvoorbeeld een boek en natuurlijk ook via het investeren in vastgoed. Je steekt er 1 keer tijd in en vervolgens brengt het iedere dag, iedere maand geld op. Zonder dat jij daarvoor weer tijd en energie in hoeft te steken. Sterker nog: om het als een passief inkomen te beschouwen (waarbij je ook weinig belasting over betaald) mag je er zelfs niet actief mee bezig zijn zoals je dat bij een baan of onderneming wel doet.

Het mooie aan deze twee inkomsten is dat je ze goed kunt combineren. Het passief inkomen zorgt ervoor dat je altijd geld verdiend, dus ook wanneer je ziek bent, wanneer regels vanuit de overheid jouw onderneming stil leggen voor een tijdje of wanneer je op vakantie bent. Dat geeft rust. Want stel dat je als ondernemer een keer een tegenvallende maand hebt, dan kan jij alsnog jouw rekeningen betalen. Door het passief inkomen kan jij wellicht ook investeren in een beter of leuker actief inkomen. Je kunt je passie, jouw droom, gaan volgen. Ook al levert dat in het begin nog niks op. Door middel van je actief inkomen te investeren in passief inkomen, blijft jouw inkomen groeien. Zonder dat je daarvoor zelf meer uren of harder hoeft te gaan werken.

En dat vinden wij echt fantastisch! Wij hebben ons passief inkomen weten te realiseren door middel van vastgoed. Daardoor kunnen wij prettiger, rustiger en beter ondernemen, want het geeft rust en je wordt er creatiever van.

Maar ook tijd met ons gezin hebben we meer, omdat we ondernemen, kunnen we zelf bepalen wanneer we iets doen. En dus kunnen we ook tijdens school vakanties of ’s avonds ervoor kiezen om niet te ondermen en wel tijd aan ons gezin te besteden.

Of wanneer je richting je pensioen leeftijd gaat, is het prettig om te weten dat je nog een passief inkomen hebt die het AOW-tje aanvult. Want als je straks met pensioen bent en je hebt meer tijd, dan ga je altijd meer geld uitgeven. Je hebt dus een hoger inkomen nodig dan wanneer je iedere dag zou werken, want tijdens je werkuren kan je niks uitgeven.

Passief inkomen heeft ons dus de vrijheid te geven om ons actief inkomen te verbeteren en leuker te maken.

Het geeft ons de vrijheid om te doen wat we willen, wanneer we willen, waar we willen en met wie we willen.

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl