fbpx

Other Peoples Money, oftewel OPM, oftewel andersmans geld.

Als je flink wilt groeien dan is dit de manier om dat te doen.
En nee, we zeggen hiermee niet dat jij ineens allemaal leningen aan moet gaan en veel risico’s moet nemen. Maar het is een manier om te groeien. Vooral als je zelf geen vermogen hebt om sowieso te beginnen met het investeren in vastgoed.

Hoe zien wij dit dan zal jij je afvragen. Laten we een aantal mogelijkheden bekijken van OPM.

Bank
Wellicht ken je deze manier al, maar wist je nog niet dat een beleggingshypotheek anders is dan een privé hypotheek.
Het is dus ook mogelijk om een hypotheek te krijgen op een beleggingsobject. Daarvoor hoef je niet eens een onderneming op te richten!

Crowd
Crowdfunden is erg upcoming in Nederland. Vooral voor het ophalen van geld voor het investeren in vastgoed is het afgelopen jaar zeer gewild geworden. Wijzelf waren ook de eersten die bij het platform geldvoorelkaar.nl een vastgoed project succesvol hadden gefund. We hebben dit daarna meerdere keren nogmaals succesvol gedaan. Een voordeel is dat de crowd kijkt naar jou als persoon en dat de bank alleen naar jouw gegevens kijkt. Er is dus meer mogelijk via de crowd dan bij een bancaire financiering.

Private Lenders
Privé investeerders zijn eigenlijk mensen met teveel geld die hun vermogen niet willen laten verdampen op hun spaarrekening maar er rendement op willen maken zonder dat zijzelf hier iets voor hoeven te doen. Ook zij zijn vaak meer meedenkend dan de banken. Daartegenover staat wel dat zij een hogere rente of andere voorwaardes zullen hanteren. Maar wij zeggen altijd: beter te duur dan niet te koop! En je moet ergens beginnen. Als je niet direct een hoge cashflow hebt zorg er dan voor dat dit in de toekomst wel is zodat je ergens naartoe kan werken.

Joint Ventures
Dit is een ander woord voor samenwerken. En hier zijn veel verschillende varianten op mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld samenwerken met iemand die vermogen heeft en dat jij de deal zoekt, de financiering regelt, alle overige papierwerk en de huurders. En dat jullie dan bijvoorbeeld alles 50/50 delen. Maar je kunt het invullen zoals jullie zelf willen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er mogelijk is.
Want er zijn meerdere manieren mogelijk. Ook als je nog studeert zijn er andere mogelijkheden.

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl