4 Mythes over het investeren in vastgoed

Geplaatst op 01/10/2020 Door Wouter Bothoff

In deze blog gaan we het hebben over vier mythes bij het investeren in vastgoed. We laten zien waarom dat dit mythes zijn en hoe wij er tegenaan kijken.

Nummer 4
Op nummer 4 staat dat je tijd moet hebben om te zoeken naar objecten. Maar die tijd heb je helemaal niet nodig. Want iedereen heeft ergens tijd voor. Je moet het alleen inplannen. Net zoals je jouw werk en je sport inpland, moet je dat ook doen voor het zoeken naar objecten. Als het in je agenda staat geeft het een soort van druk bij jezelf. Het staat in mijn agenda dus dan moet ik het ook doen.

Maar als je er geen tijd voor vrij wilt maken omdat je andere dingen belangrijker vind. Kan je natuurlijk ook het vinden naar objecten uitbesteden. Hiervoor zijn de zogenoemde Deal Sourcers voor. Zij zoeken een object voor jou zodat jij dit niet hoeft te doen. Jij hoeft alleen maar aan te kopen. Handig toch?!

Nummer 3
Op nummer 3 staat dat mensen denken geen beleggingshypotheek te kunnen krijgen omdat ze met hun inkomen al geen privéhypotheek kunnen krijgen. En dit is zeker een mythe. Want dit zijn twee verschillende soorten hypotheken.
Wil je de verschillen weten? Klik dan hier voor de verschillen.

Een beleggingshypotheek kan je namelijk ook krijgen ondanks dat je inkomen niet voldoende is. Er zijn namelijk ook financieringspartijen die naar het beleggingsobject kijken en niet naar jouw inkomen. Het kan dus wel zeker zo zijn dat je één of meerdere objecten voor de verhuur hebt maar nog geen privé woning. Dus kijk eens verder dan de standaard bank waar je privé alles op hebt staan.

Nummer 2
Ik heb genoeg kennis over vastgoed want ik heb al eens een privé woning aangekocht.
Dit is de grootste onzin die er bestaat! Want het aankopen van een privé woning is totaal anders dan een beleggingsobject. Bij nummer 3 zagen we al dat er verschillende hypotheken op gevestigd worden, waarbij ze ook nog eens naar verschillenden eisen kijken. Ook koop je een privé woning met emotie, een bleggingsobject a.d.v. de cijfers. Jouw eigen woning levert niks op kwa huur maar kost alleen geld en een beleggingsobject zorgt voor passief inkomen.

We zien het nog steeds vaak gebeuren dat mensen denken zelf te kunnen aankopen zonder enige kennis en hierdoor een miskoop maken of heel veel geld verliezen. Juist omdat ze geen kennis hebben. Dus investeerd in kennis. Zorg dat je die paar duizend euro’s investeerd zodat je later niet tien]duizenden euro’s kwijt bent aan een misstap.

Nummer 1
Dik bovenaan staat de mythe dat je geld op je bank hebt moeten staan om te beginnen met investeren. En wij begrijpen deze gedachte maar al te goed. Ook wij dachten zo in 2011. Ondanks dat we toen al meerdere objecten hadden verhuurd. Maar wij hadden niet in de gaten waar we mee bezig waren. En we wisten toen ook nog niet wat we nu wel weten. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om zonder geld op je rekening toch vastgoed aan te kunnen kopen.
Bijvoorbeeld door een object aan te kopen onder de taxatiewaarde. Een financiering wordt meestal hierop gebaseerd. En als jij al €15.000 onder de taxatiewaarde kan aankopen, dan kan je ook de kosten kopen mee financieren. Dan koop je dus een object aan zonder hier ook maar €1,- in te stoppen!

En dit is slechts 1 simpele manier hoe je dit kan verwezelijkt. In onze Vastgoed Cursus leggen wij nog meer manieren uit hoe jij dit kan uitvoeren en delen we ons geheim hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen!

 

Schrijf je in voor de gratis live online vastgoed training!

Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar.

Claim jouw gratis plek