fbpx

In deze blog gaan we het hebben over vier mythes bij het investeren in vastgoed. We laten zien waarom dat dit mythes zijn en hoe wij er tegenaan kijken.

Nummer 4
Op nummer 4 staat dat je tijd moet hebben om te zoeken naar objecten, maar die tijd heb je helemaal niet nodig. Iedereen heeft wel ergens tijd voor. Je moet het alleen inplannen, net zoals je jouw werk en je sport inplant, moet je dat ook doen voor het zoeken naar objecten. Zet het in je agenda, zodat het een soort van druk geeft bij jezelf. De meeste mensen doen daadwerkelijk iets wanneer het in hun agenda staat.

Maar als je er geen tijd voor vrij wilt maken, omdat je andere dingen belangrijker vind, kan je natuurlijk ook het vinden naar objecten uitbesteden. Hiervoor zijn de zogenoemde Deal Sourcers voor. Zij zoeken een object voor jou zodat jij dit niet hoeft te doen. Jij hoeft alleen maar aan te kopen. Handig toch?!

Nummer 3
Op nummer 3 staat dat mensen denken geen beleggingshypotheek te kunnen krijgen omdat ze met hun inkomen al geen privé hypotheek kunnen krijgen. Dit is zeker een mythe. Want dit zijn twee verschillende soorten hypotheken.

Een beleggingshypotheek kan je namelijk ook krijgen ondanks dat je inkomen niet voldoende is. Er zijn namelijk ook financieringspartijen die naar het beleggingsobject kijken en niet naar jouw inkomen. Het kan dus wel zeker zo zijn dat je één of meerdere objecten voor de verhuur hebt, maar nog geen privé woning. Dus kijk eens verder dan de standaard bank waar je privé alles op hebt staan.

Nummer 2
Ik heb genoeg kennis over vastgoed want ik heb al eens een privé woning aangekocht.
Dit is de grootste onzin die er bestaat! Want het aankopen van een privé woning is totaal anders dan een beleggingsobject. Bij nummer 3 zagen we al dat er verschillende hypotheken op gevestigd worden, waarbij ze ook nog eens naar verschillenden eisen kijken. Ook koop je een privé woning met emotie, een beleggingsobject a.d.v. de cijfers. Jouw eigen woning levert niks op kwa huur maar kost alleen geld, en een beleggingsobject zorgt voor passief inkomen.

We zien het nog steeds vaak gebeuren dat mensen denken zelf te kunnen aankopen zonder enige kennis en hierdoor een miskoop maken of heel veel geld verliezen. Juist omdat ze geen kennis hebben. Dus investeer in kennis. Zorg dat je die paar duizend euro’s investeert zodat je later niet tienduizenden euro’s kwijt bent aan een misstap.

Nummer 1
Dik bovenaan staat de mythe dat je geld op je bank hebt moeten staan om te beginnen met investeren. En wij begrijpen deze gedachte maar al te goed. Ook wij dachten zo in 201 7. Ondanks dat we toen al meerdere objecten hadden verhuurd, maar wij hadden niet in de gaten waar we mee bezig waren. We wisten toen nog niet wat we nu wel weten. Er zijn meerdere mogelijkheden om zonder geld op je rekening toch vastgoed aan te kunnen kopen.
Bijvoorbeeld door een object aan te kopen onder de taxatiewaarde. Een financiering wordt meestal hierop gebaseerd. Wanneer jij al €15.000 onder de taxatiewaarde kan aankopen, dan kan je ook de kosten kopen mee financieren. Dan koop je dus een object aan zonder hier ook maar €1,- in te stoppen!

En dit is slechts 1 simpele manier hoe je dit kan verwezenlijken. In onze Online Vastgoed Cursus leggen wij nog meer manieren uit hoe jij dit kan uitvoeren en delen we ons geheim hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen!

Wil je hier meer over weten? Klik dan hier om een gratis gesprek in te plannen met iemand uit ons team <<

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl