fbpx

Je hoort vaak mensen zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Vaak zijn dit de mensen die het financieel OK hebben. En ik vraag me dan af of die uitspraak dan vooral naar zichzelf is ter verantwoording of als excuus waarom je niet meer verdient. Of om jezelf ervan te overtuigen dat je gelukkig bent. 🤔

Voor diegene die de film The pursuit of happiness hebben gezien weten wat het verschil aan het begin van de film is en aan het einde: geld.

Het is duidelijk te zien dat zonder geld je geen (fijn) dak boven je hoofd hebt of voldoende eten kan kopen. Het ergste is dat je dit ook niet aan je dierbaren (je kinderen) kunt geven. Met geld kan je dit allemaal wel. En we leven nu eenmaal in een materialistische wereld waar geld niet meer weg te denken is.

Maar maakt geld je dan ook daadwerkelijk direct gelukkig?
Het kan heel even voor een geluksmomentje zorgen. Die dure horloge kopen waar je al die tijd hard voor hebt gewerkt, of die designer tas. Maar dit korte geluksmoment verdwijnt uiteindelijk. Dus direct kan het je tijdelijk gelukkig maken.

Indirect kan geld je absoluut WEL gelukkig maken 🤑
Maar dat is geheel aan jezelf. Als je eindelijk die 6-figure salaris te pakken hebt, die financiële vrijheid of die miljoenen lot uit de loterij, zorg dan dat je er ook iets nuttigs mee doet. Iets dat jou gelukkig maakt. Met geld kan je namelijk wel dingen kopen. En dan heb ik het niet alleen over een huis in jouw droomland maar vooral over TIJD. Tijd is iets wat je nooit meer terug kan krijgen. Hoe vaak hoor je iemand wel niet zeggen dat als ze de tijd ervoor hadden dan…. Of dat opa’s en oma’s genieten van hun kleinkinderen omdat ze nu wel de tijd hebben die ze vroeger niet hadden.

Met geld kan je dus tijd kopen: de tijd die je niet meer hoeft te besteden aan werken, schoonmaken of andere dingen die je eigenlijk niet leuk vindt om te doen.

Ga lekker reizen om de wereld te ontdekken en andere culturen te leren kennen. Ga die schilderij maken waar je al lang over droomt. Open je bedrijfje en ontdek eindelijk of je het echt kan of niet. Ga naar de zon als je de regen in Nederland beu bent. Doe wat jij wilt!

Met geld kan je wel geluk momenten kopen. Je bent uiteindelijk zelf diegene die jou gelukkig maakt of niet. Dus je moet wel iets ondernemen (#massiveaction).

Mijn conclusie is dus dat geld je indirect gelukkig kan maken 😁

Hoe sta jij hierin?

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl