fbpx

Het zal je niet ontgaan zijn. De inflatie neemt in een record tempo toe.

Voor sommige mensen doet dit heel erg veel pijn, terwijl het voor anderen nu nog geen probleem is.

Over één ding kunnen we het eens zijn. Als alles maar keer op keer duurder blijft worden, zul je het eindelijk gaan voelen en kan het je zelfs gigantisch in de problemen brengen. Producten worden uiteindelijk voor iedereen een keer onbetaalbaar. 

Maar wat nou als wij je vertellen dat inflatie je grootste vriend kan zijn en dat je er zelfs heel veel geld aan kunt verdienen als de inflatie nog harder stijgt!

Ja, leuk maar hoe dan, zal je denken?

Kijk, in de economie heb je eigenlijk maar 2 soort mensen. Mensen die afnemen en mensen die leveren.

Mensen die afnemen kopen producten of goederen, soms is het met een winstgevend oogmerk, soms is het voor privé gebruik. Bij privé gebruik brengt het afgenomen per definitie financieel gezien niets op.

Als er met een winstgevende gedachte afgenomen dient te worden, is met name de inkoopprijs leidend. Nu de inkoopprijzen stijgen is dat natuurlijk ook zo voor de uiteindelijke verkoopprijs. Die zal ook stijgen.

Mensen die leveren, zijn vaak maar niet altijd inkopers. Zo is een schoenenverkoper ook een inkoper. Of bijvoorbeeld een slager, ook hij is zowel een inkoper als verkoper.  Maar je hebt ook mensen die diensten leveren zonder herhaaldelijk in te kopen. 

Denk er eens aan. Je koopt een boormachine in 2019 voor €100,- en verhuurt hem voor €10,- per dag. Die boormachine heeft jou in 2019 eenmalig €100,-gekost, maar in 2022 kost diezelfde boormachine inmiddels €130,-. Je kunt deze boormachine nu dus ook voor €13,- per dag gaan verhuren in plaats van €10,- per dag.

Een nadeel van een boormachine is alleen dat hij waarschijnlijk hard zal slijten en uiteindelijk na enkele jaren vervangen dient te worden voor een nieuwe, welke dan op dat moment weer duurder in aankoopwaarde is geworden.

Ditzelfde trucje kan je toepassen bij het verhuren van huizen. 

Wist je dat een huis gemiddeld 4,85% per jaar stijgt in waarde, historisch gezien.

Een huis dat je aankoopt, stijgt in waarde. Dit komt enerzijds door een grootschalig woning te kort in Nederland, en anderzijds doordat de inflatie vermenigvuldiger.

Met het aankopen van vastgoed hebben we nog 2 extra bijkomende voordelen.

  1. Je kunt het met geleend geld aankopen( Hypotheek )

Het mooie aan bonus voordeel 1. is dat je dus een hypotheek afsluit met de waarde van een huidige euro. Deze zelfde hypotheek betaal je in 30 jaar terug. 

MAAR: De Hypotheekhoogte neemt dus enerzijds af, omdat je maandelijks een gedeelte afbetaald, en anderzijds neemt de daadwerkelijk waarde van de openstaande schuld ook af, omdat de inflatie de euro waarde verminderd. 

En natuurlijk bonus 2 

  1. Je ontvangt maandelijks huurinkomsten.

Wettelijk gezien heb je het recht om één keer per jaar de huur te verhogen. En wat blijkt nou?!  Deze huurverhoging word vastgesteld op basis van de huidige inflatie. En laat die nu  net erg hoog zijn de afgelopen jaren 😊😊

Waarschijnlijk word je razend enthousiast van dit verhaal en dat snappen wij maar al te goed. Wie wil er nu liever niet meer toenemende inkomsten in plaats van toenemende lasten.

Wij willen jou graag helpen om ook jou ‘inflatie proof’ te maken. 

Ben je ook klaar om de inflatie te verslaan? Plan je afspraak dan snel in via de knop bovenin ‘bel mij’. We hebben slechts enkele plaatsen vrij aankomende tijd, dus wacht niet te lang. 

 

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264