fbpx
Hier is het allemaal begonnen. In 2015.
We wilden dit appartement aankopen om te verhuren. Helaas dacht de bank daar anders over 😥. Toentertijd waren er veel minder beleggingsbanken dan dat er tegenwoordig zijn. En geld lenen om te investeren daar stonden ze sowieso niet om te springen. De enige manier hoe we dit pand konden aankopen was door er zelf in te gaan wonen. Want eigen vermogen hadden we niet.
 
Dit was één van de beste beslissingen ooit 🔥
 
Hierdoor is alles begonnen. En een jaar later hadden we de woning om kunnen zetten in een beleggingshypotheek en werd het ons 2e officiële verhuurpand.
Omdat we tijdens de aankoop €0 in hoefden te leggen, en de waarde plus aflossingen voldoende waren voor ons ‘eigen inleg’ om het naar een beleggingshypotheek om te zetten, hebben we dit pand dus ZONDER EIGEN VERMOGEN aangekocht 🤟
 
In 2019 hebben we dit pand verkocht.
 
 
Waarom verkopen i.p.v. de overwaarde eruit halen zou je zeggen?
 
Op dat moment was de taxatiewaarde een heel stuk lager dan de verkoopwaarde. En omdat we met dit verschil bijna een extra pand zouden kunnen aankopen hadden we besloten om dit object samen met nog een andere te verkopen. Dus 2 objecten eruit en meerdere erin. Dat was voor ons een no-brainer aangezien we graag wilden groeien.
Normaal kopen we niet objecten om ze vervolgens met winst te verkopen maar kopen we ze aan om ze vervolgens aan te houden en te blijven verhuren. Iedere maand cashflow is voor ons belangrijker dan één keer een dik bedrag op onze bankrekening.
 
De Cijfers
We hebben het appartement in 2015 aangekocht voor €102.500
Verhuurd voor €925,- per maand exclusief nutsvoorzieningen
In 2019 verkocht voor €172.500

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl