Hoe combineren wij ons gezinsleven, ondernemingen en vastgoed?

Geplaatst op 13/10/2020 Door Wouter Bothoff

We krijgen regelmatig de vraag hoe wij alles combineren.
Want zoals je waarschijnlijk weet hebben we niet alleen IBA en ons vastgoed portefeuille.
We hebben ook twee prachtige jonge kinderen, inmiddels drie pizzeria vestigingen (1 hebben we onlangs verkocht) en de onderneming Noordermeer Vastgoed. Hoe krijgen we alles geregeld en houden we nog tijd over om van elkaar te genieten en te sporten en bij te leren.

Haha nu ik het zelf zo zie begrijp ik het af en toe ook niet helemaal hoe we het voor elkaar krijgen.

Eigenlijk komt het neer op twee dingen: plannen en flexibel blijven.

Nu zal je wellicht denken maar dat zijn twee tegenovergestelde dingen. Hoe combineer je die dan?!

Allereerst plannen we alles in. We hebben een gezamelijke agenda waarin we blokken reserveren om te werken aan onze ondernemingen, tijd met ons gezin, tijd voor elkaar, tijd voor jezelf en tijd die open is.
Zo hebben we iedere ochtend tijd voor ons gezin: van het moment dat we wakker worden tot het moment dat ze op school zitten. Daarna is het van half 9 tot 14:30 uur werken aan de ondernemingen en op sommige dagen zit daar sporten ook tussen. Als de kinderen uit school komen is het tijd voor het gezin tot dat ze naar bed gaan. Dan is het vaak nog even werken aan de ondernemingen of tijd voor jezelf (afhankelijk van de dag).

We blokken dus tijd in maar bepalen dan zelf aan welke onderneming we werken en op welke manier.
Tijd voor jezelf kan sporten zijn maar ook een boek lezen. Zo voorkom je dat niet iedere week iedere dag hetzelfde eruit ziet. Maar blijft het flexibel en leuk. Tijd voor de ondernemingen kan zijn de pizzeria’s controleren, bezichtigingen houden, papierwerk doen, een video opnemen/bewerken, onze achievers helpen met vragen die zij stellen etc.

Het weekend houden we vaak open omdat we dan bezichtigingen in kunnen plannen maar ook lekker met het gezin weg kunnen gaan. Wat er op dat moment nodig is.
Natuurlijk hebben we ook weleens doordeweeks dat we ook na 14:30 uur nog werken. Als het niet anders kan dan moet dat even. De kinderen begrijpen steeds beter dat ze af en toe zichzelf ook moeten vermaken. En tijdens de schoolvakanties proberen we toch wel iedere keer weg te gaan. Dus dan is het werken aan de ondernemingen sowieso tussendoor, niet op vaste tijden en aangepast.

En natuurlijk doen we alles niet alleen. We hebben een super team om ons heen die ons ook een beetje ontzorgen!
Zo hebben we een compagnon voor onze pizzeria vestigingen die vrijwel alles op de vloer regelt en de personeelszaken doet. Als we die niet zouden hebben dan zouden we een hoop minder tijd over hebben voor andere dingen.
TEAM = Together Everyone Achieves More

Dus drie dingen zorgen ervoor dat we alles kunnen combineren: team, plannen en flexibel blijven.

Schrijf je in voor de gratis live online vastgoed training!

Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar.

Claim jouw gratis plek