fbpx

Ik geloof dat het Augustus 2021 was. Het einde van de maand. En dat is natuurlijk altijd een mooie tijd want dan komen alle huurbetalingen weer binnen 💸. Iedereen had, zoals meestal, netjes op tijd betaald. Niks vreemds dus zou je zeggen? Tot we een paar dagen later werden opgebeld door de dochter van één van onze huurders. Ze vertelden dat haar vader was overleden en dat ze de huur dus wilden opzeggen. 

 

Blijkbaar had de buurvrouw contact opgenomen omdat ze meneer al een aantal dagen stil op de keukentafel had zien liggen….

 

Dus terwijl wij de huur hadden ontvangen lag de huurder ondertussen al dood in de woning. Wat een vreemd idee was dat. 

Maar goed, we gingen natuurlijk akkoord met de huuropzegging en besproken samen met de dochter hoe we elkaar konden helpen. Zij was vrij snel met alles en wilden deze week al de spullen uit de woning halen. Ze gaf aan dat we de woning ook z.s.m. weer konden doorverhuren. 

Omdat een huurder in een andere woning graag wat groter wilden wonen, en het liefste op de begane grond, namen we contact op met hun. Het was een stel dat in verwachting was van een drieling en nu op drie hoog woonden zonder lift. Dus het leek onze de perfecte match. Ze vroegen wanneer ze de woning konden bezichtigen waarop wij antwoorden dat dit later in de week kon wanneer de erfgename alles had opgeruimd. 

De volgende dag kregen we echter al een telefoontje van de erfgename (de dochter van de overledenen) dat de nieuwe huurders langs waren gekomen om te kijken. Gelukkig vond ze dit niet erg. Eigenlijk was ze er zelfs blij mee. Want de nieuwe huurders vroegen namelijk of zij de meubels over konden nemen voor een leuk bedrag. Hierdoor zouden zij geen nieuwe meubels hoeven te kopen of te sjouwen en de erfgename deze ook weer niet uit de woning te hoeven halen. Een mooie win-win situatie dus waardoor ook nog eens de overdracht sneller kon gaan dan gepland. Iedereen tevreden dus, de erfgename, de nieuwe huurders en wijzelf. 

 

Wel een beetje vreemd om te bedenken dat de huurder een paar dagen dood op de keukentafel heeft gelegen en een week later de nieuwe huurders van diezelfde tafel zaten te eten.

‘De een zijn dood is voor de ander zijn brood’ is hier dan wel heel toepasselijk 😅

Het bedrijf

IBA BV
Zinkstraat 24 (Unit A4294)
4823 AD Breda
KvK 77994264

info@ibacoaching.nl