fbpx

Begin 2020 is het idee ontstaan om een vakantiehuis in Oostenrijk te gaan kopen. 

We wilden namelijk niet meer plaatsafhankelijk zijn, vooral tijdens een lockdown. 

 

Na wat marktonderzoek te hebben gedaan, een een business bezoek in Oostenrijk zelf, hebben we besloten om een stuk grond te kopen om daarop een nieuwbouw vakantiehuis te gaan zetten. Alles liep voorspoedig, de hypotheek werd makkelijk gekregen en alles leek op tijd te gaan voor de oplevering eind 2021. 

Totdat de ellende begon. De vergunningen duurden langer om afgegeven te worden. Het stuk grond lag namelijk op een landbouwgrond waarop 6 chaletjes en 2 huizen gebouwd zouden worden. Om dit om te zetten in bewoning, moest de vergunning voor alles in één keer ingediend worden. Helaas ging dat iets minder snel bij onze mede investeerders, waardoor we een enorme vertraging opliepen. Ook de lockdown en de regels hielpen niet mee om alles soepel door te laten lopen. Met als gevolg dat eind 2021 er zelfs nog geen voorbereidingen waren getroffen om de bouw op korte termijn te starten. 

Gelukkig, enige tijd later, en met wat aandringen van alle investeerders, is er eindelijk begonnen aan de bouw! Het lijkt er dan ook op dat we eind 2022 dan toch Kerst kunnen vieren in ons vakantiehuis in Oostenrijk. 

En de weken dat we er zelf niet zijn, verhuren we de woning natuurlijk. Hiermee kunnen we onze vakanties easy financieren. Gratis huis en gratis vakantie, klinkt lekker toch?!

 

Zie hieronder de bouwtekening van hoe de woning er straks uit komt te zien. 

 

Wil je meer weten hierover? 

Bekijk deze video.