fbpx

Kan je nog vastgoed aankopen in 2021?

Geplaatst op 14/07/2021 Door Wouter Bothoff

Het is druk op de vastgoedmarkt en dat merken we in het woningaanbod en ook in de verkoopprijzen.

Het is bizar hoe snel het is gegaan in het afgelopen jaar.

Van angst dat de markt zou instorten naar een speurtocht naar aanbod.

 

Het was maart 2020 en Corona kwam net om de hoek kijken. Er werd veel gespeculeerd. Wat ik vooral om me heen hoorden was angst. De angst dat de vastgoedmarkt in elkaar zou storten en de woningen niks meer waard zouden zijn. Mensen werden afwachtend om iets aan te kopen. En sommigen gingen zelfs hun woningen verkopen. Ze wilden cashen nu het nog zou kunnen. Later dat jaar, toen het wel duidelijk was dat de markt niet zou instorten, draaide het compleet om. Het feit dat de overdrachtsbelasting van 2% naar 8% verhoogd zou worden droeg daar ook aardig wat aan bij. Er kwam een run op vastgoed en met name voor de verhuur. Privé kopers (starters) zouden er immers op vooruit gaan als ze zouden wachten tot na 1 januari. Want zij zouden dan 0% overdrachtsbelasting gaan betalen. En dat geld dat ze overhielden zouden ze weer kunnen gebruiken voor een beter bod op een woning.

En voor wie dacht dat de investeerders na 1 januari in zouden dimmen, die hadden het ook mis. Want tja de rentes blijven nu eenmaal laag en dus blijft het aantrekkelijk om te kunnen lenen. Dus die run voor woningen bleef doorgaan.

Op de dag van vandaag kun je geen goed beleggingspand meer op sites zoals funda vinden. Want die zijn vaak te duur om te kunnen verhuren en wordt er in vrijwel alle gevallen meer betaald voor een woning dan de vraagprijs. En wij kopen natuurlijk alleen iets aan als het een goede deal is. Niet later, niet over een paar jaar maar het moet NU een goede deal zijn. En nu krijgen we dan ook de vraag of er nog wel goede deals te vinden zijn?

Goede deals zijn er ALTIJD. Wellicht moet je iets meer moeite ervoor doen, of een beter marktonderzoek. Maar ze zijn er echt nog wel te vinden. Ook met de manieren zoals flyeren werkt het nog steeds.

Zo heeft Achiever Paul laatst nog een woning gekocht voor €120.000, wat dik onder de markt- EN taxatiewaarde is.

En Achiever Vincent heeft zelfs nog een woning onder de €100.000 weten aan te kopen. Een pareltje zoals wij dat noemen!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van topdeals die zij zelf hebben weten te vinden. Wat natuurlijk fantastisch is en een hele eer voor ons als coach.

Maar wat zij kunnen dat kan jij ook! Klik hier om een gratis call in te plannen of wij ook jou verder kunnen helpen. 

 

En natuurlijk zijn er nog veel meer kansen om te investeren in vastgoed voor de komende jaren. Om onze Achievers hiermee op weg te helpen houden we binnenkort een training waarin we meerdere manieren laten zien. Maar dit is exclusief voor onze Achievers. De training is live te volgen voor diegene die het IBA Membership hebben en de replay komt daarna beschikbaar in onze Online Vastgoed Cursus. Want ook die houden we up to date. Wil je daarbij zijn? Plan dan nu je gratis call in! 

Ons boek 'ZONDER EIGEN VERMOGEN' binnen 24 uur GRATIS op je deurmat?

Deze unieke actie is tijdelijk, we vragen alleen verzend en drukkosten.

BESTEL JOUW EXEMPLAAR!