fbpx

Regels zijn er om te volgen

Geplaatst op 23/08/2021 Door Wouter Bothoff

Nu zal je waarschijnlijk denken dat regels er zijn om te breken.🤔 Maar dat is niet zo. Je moet alleen jouw eigen regels bepalen!

🎶side note
Voor die bijdehante types: ik heb het hier natuurlijk niet over het overtreden van de wet of anderen schade aanrichten.

Ik hoor namelijk zo vaak mensen om mij heen de ene dag iets anders zeggen dan de andere dag. Bijvoorbeeld in onze ondernemingen wordt er de ene dag door een personeelslid aangegeven dat diegene de baan zo leuk en gezellig vind dat die nog jaren bij ons zal blijven. En een week later wordt er een ontslagbrief ingeleverd door diezelfde persoon 🤷‍♀️

Of mensen die aangeven voor iets te willen gaan maar een paar maanden later alweer opgeven. Zoals gezonder leven. Veel mensen gaan tijdelijk diëten. En dat is heel goed. Maar zolang je jouw lifestyle niet gaat omgooien blijft het slechts een (crash)dieet. En zal je na een tijdje weer terug in het oude ritme (en je oude gewicht) vallen.

Dus zet voor jezelf regels. Regels die bij jou passen, waarmee jij kan leven en die jou verder helpen om de persoon te worden die jij daadwerkelijk wilt zijn.

Het zal niet makkelijk worden en mensen gaan je raar aankijken of zelfs verlaten. En het heeft ook tijd nodig totdat jij als persoon jouw nieuwe regels ook hebt geaccepteerd en het automatisch gaat. Gemiddeld duurt het zo’n 3 maanden voordat iets natuurlijk wordt en automatisch gaat. Daarvoor moet je jezelf constant eraan herinneren dat die nieuwe regel er is.

Mijn tip: Zet jouw nieuwe regel in je agenda. Als jij 3x in de week wilt gaan sporten, plan het gewoon in. Als er iets in mijn agenda staat dan doe ik het ook. Ik denk er niet over na. Of plan het samen met iemand anders in. Dan ga je ook want je wilt de andere persoon niet in de steek laten.
Zo is het ook met je kennis over bijvoorbeeld vastgoed vergroten. Plan 1 dag in de week in dat je hier tijd voor vrij maakt en doe er dan ook echt wat mee.
Of als je gezonder wilt eten zorg dan dat je een boodschappenlijst maakt voordat je naar de supermarkt gaat. En zorg dat je jezelf aan die lijst houdt en niet nog spontaan ander (lekker en calorie rijk) eten in je mandje doet.

Het is jouw leven dus zorg dat het er ook zo uit komt te zien!!! 🔥🔥 #MassiveAction

Ons boek 'ZONDER EIGEN VERMOGEN' binnen 24 uur GRATIS op je deurmat?

Deze unieke actie is tijdelijk, we vragen alleen verzend en drukkosten.

BESTEL JOUW EXEMPLAAR!