fbpx

Financieel vrij is niet vrij

Geplaatst op 14/07/2021 Door Wouter Bothoff

De meeste mensen denken dat wanneer je financieel vrij bent, je ook meteen gelukkig bent.

Dat is echter niet vanzelfsprekend.

Je kunt al het geld in de wereld hebben en nog steeds doodongelukkig zijn. Jezelf niet vrij voelen omdat je toch iets mist. En je kan natuurlijk ook het tegenovergestelde hebben; net rond kunnen komen iedere maand maar wel gelukkig zijn. En waar zou dit dan aan liggen zal je denken? Waarom maakt geld dan niet gelukkig? Je kunt alles kopen wat je wilt en hebt geen zorgen. Dat is toch het leven waar iedereen van droomt?

Er is een groot verschil tussen financieel vrij zijn en daadwerkelijk vrij zijn.

Waarom zijn er beroemdheden die miljoenen verdienen en alsnog via drugs richting de afgrond gaan? Of die zichzelf van het leven beroven terwijl ze iedere award hebben gewonnen die je maar kan bedenken?

De reden is omdat geld je leven gemakkelijker kan maken. Maar het maakt je niet gelukkig. Tuurlijk kan je dingen kopen waardoor je tijdelijk jezelf gelukkig voelt. En je kan tijd kopen, omdat je niet hoeft te werken, waardoor je leuke dingen kan doen. Maar die vrij tijd en hoe jij deze invult is belangrijker dan de vrije tijd zelf. Mensen kijken vaak uit naar de vakantie. Dan hoeven ze even niks te doen. Kunnen ze heel de dag op het strand liggen, met een biertje erbij. En dat is leuk. Voor een paar dagen of wellicht een paar weken. Maar dan? Denk je echt dat je heel je leven op het strand wilt liggen om niks te doen? Think again! Daar wordt je niet gelukkig van.

Echte geluk zit hem in de dingen doen die jij leuk vind. En dat is ook precies de reden wij aan het begin van onze cursus mensen laten nadenken. Hoe zou jouw leven eruit zien als jij zelf kon kiezen? Waar zou je dan wonen? Wat zou je dan heel de dag doen? Hoe zou jij eruit zien? Hoe zou jouw omgeving eruit zien? Jouw familie? Je kleding? Wat zou jij iedere dag doen als je zelf kon kiezen?

Weet je het antwoord niet op deze vragen, dan zal je doodongelukkig worden. Want als je geen geldzorgen meer hebt (doelstelling), en je hoeft niet meer te werken (doelstelling), wat is dan het volgende dat je nastreeft? Denk hier niet te licht over want zodra jij financieel vrij bent, en dat kan sneller gaan dan je denkt, dan moet jij voorkomen dat ook jij doodongelukkig wordt.

 

ONZE VRIJHEID

Hoe wij ons leven leiden nu we financieel vrij zijn?

We blijven ondernemen. Dat zullen we altijd doen. Maar we kunnen nu wel keuzes maken zodat we vooral heel veel leuke dingen kunnen doen. En afscheid kunnen nemen van de ondernemersdingen die we niet meer leuk vinden.

Ook reizen. We hebben veel te lang niet kunnen reizen omdat we geen geld en geen tijd hadden. Dus nu willen we iedere maand weggaan. En hoewel dat het afgelopen jaar voornamelijk in Nederland is geweest, was ook dat iets wat ons gelukkig maakt.

Tijd met ons gezin doorbrengen. Samen herinneringen maken en een goede band krijgen. Je zoon of dochter als bestie hebben.

Gezondheid is ook iets waar we iedere dag mee bezig zijn. Betere voeding en actief zijn. Hierdoor zit je zelf beter in je vel en heb je meer energie. En dat uit zich weer naar positiviteit en betere ideeën.

Blijven groeien op welk gebied dan ook. Persoonlijke groei zoals kennis. Er is altijd wel wat nieuws om te ontdekken en daardoor een beter persoon van te worden.

Teruggeven aan de wereld. Op dit moment helpen we andere door onze kennis over te brengen. Maar in de toekomst willen we een grotere impact maken om ook anderen op financieel gebied te helpen.

Genieten van alles om ons heen. Want ook al letten we op onze gezondheid. Een drankje en een heerlijk uitgebreid diner is ook iets waarvan we kunnen genieten. Van de stille momenten vroeg in de ochtend als de zon nog op moet komen. Het kijken naar onze kinderen die iets nieuws ontdekken. De kleine dingen waarderen.

Doordat wij aan al deze dingen werken zorgen wij ervoor dat onze financiële vrijheid ook echt voor vrijheid staat. Vrijheid van negativiteit!

Ons boek 'ZONDER EIGEN VERMOGEN' binnen 24 uur GRATIS op je deurmat?

Deze unieke actie is tijdelijk, we vragen alleen verzend en drukkosten.

BESTEL JOUW EXEMPLAAR!