Een experiment

Geplaatst op 21/09/2020 Door Wouter Bothoff

In de jaren 60 werd er een experiment uitgevoerd in Amerika.

Tien kinderen werden allen in een kamer gezet, zonder iemand erbij.
Ze kregen ieder 1 marsmallow. 😋

Als ze die marsmallow de komende 15 minuten niet zouden opeten, kregen ze er nog een. En na 15 minuten weer een. En als ze dit vier keer zouden volhouden zouden ze na een uur de hele zak met marsmallows krijgen.

8 kinderen konden het niet weerstaan en pakten de eerste marsmallow op het moment dat hij voor hun lag.
2 kinderen konden wel wachten en hielden het vol tot ze de hele zak kregen.
Zij gingen dus voor lange termijn bevrediging waardoor ze meer hadden dan de kinderen die alleen voor de korte termijn gingen. 💰

De uitslag was niet zo schokkend.

De jaren daarna bleven de onderzoekers de kinderen volgen tot ze volwassen waren geworden.
Hier zagen ze dat er een verband was tussen zelf-beheersing, lange termijn boven korte termijn zetten en het succesvol worden. 🔄

De 8 konderen die niet konden wachten behoorden later namelijk allemaal tot de middenklasse, of zelfs tot de armen. Ze hadden geen geweldige financiële kennis, problemen in hun privéleven en hun carrières liepen ook niet hoog op.

Daarentegen waren de 2 kinderen, die wel konden wachten tot de hele zak marsmallows, zeer succesvol geworden. Hun financiële status was fantastisch, hun privéleven compleet, ze gaven terug aan de wereld en waren CEOs van grote bedrijven.

Deze studie laat dus zien dat wanneer je bereidt bent om even te wachten, niks te nemen/opofferingen maakt, je dit later in je leven meervoudig terugkrijgt.
Ga dus voor de lange termijn ipv korte termijn.

Schrijf je in voor de gratis live online vastgoed training!

Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar.

Claim jouw gratis plek